Ovaj kurs je namenjen za one koji žele da postanu joga instruktor sa dovoljno iskustva za rad pošto ima puno praktičnog dela i takođe za rekreativce koji samo jednostavno žele da upoznaju jogu i sebe dublje i ne žele da budu joga instruktori, ali žele da budu sigurni u pravilnom načinu vežbanja.

Nastava je na srpskom i na mađarskom jeziku.

Po uspešnom završetku kursa stekne se mogućnost da se učlani kod najvećih svetskih joga saveza kao i da se uz dodatnu nekolika ispita dobije i radna  dozvola za Srbiju, takođe polaznik postane sposoban da podučava hatha jogu na početnom, srednjem i naprednom nivou svakome kao i deci raznih uzrasta, starijim osobama, osobama sa raznim psihofizičkim poremećajima i trudnicama, kao i da otvori svoj klub.

Osim toga upoznaće se raznim  podvrstama hatha joge, kao na primer: vinjasa flow joga, power joga, restorativna joga itd., i savlada će tehnike pranayame i meditacije.
Nadalje pored sticanja ovih sposobnosti koja je u stvari jedna struka sa kojom se može ostvariti zarada, svaki polaznik prolazi kroz ozbiljnu samo analizu -samoupoznavanje i pročišćavanje oslobadjajući se od raznih slabosti i stečući nove vrline probuđujući latentne sposobnosti,  i zato je kurs koristan i za one koji ne planiraju voditi časove joge zasad ali imaju potrebu da znaju raditi jogu potpuno samostalno i da rade na sebi. Prijava je u toku.

Kurs vodi:

Žolt Nemeth, Yoga majstor, član YAI i IYF

Predmeti na kursu

-ukupno 260 sati
-tehnike (140 sati) teorija i praksa
vežbanje joga tehnike (asane, pranayame, mudre, bandhe, meditacije)
-anatomija, fiziologija i patologija (20 sati)
Fizička anatomija i fiziologija, i astralna/energetska/suptilna anatomija i fiziologija, najčešći fizički i psihički poremećaji
-joga filozofija, psihologija i etika (50 sati)
-metoda sprovođenja joga nastave, pedagogija (50 sati) teorije i praksa demonstracije, posmatranje, asistencije,korekcije, instrukcije, načini podučavanja, kvaliteti učitelja, procesi usvajanja gradiva.
Pod kontakt časovima podrazumevamo lično ili online prisustvo.

Propuštene časove se mogu pogledati onlajn, pošto svako predavanje snimamo. Da bi kvalitetno ovladali ovom veštinom ,potrebno je što više vežbati  to što smo čuli,pročitali ili videli . Veoma je bitno da se vežba  pod stručnim nadzorom kod usvajanja osnova,da bi se izbegle moguće povrede i uzaludno trošenje vremena sa nekvalitetnim i neplodnim radom, ili čak podučavanje drugih na pogrešan način.

Predavanje je svake subote:

-Za Instruktore od 15 do 20h,

-Za Rekreativce od 17 do 20h

Kurs traje svake godine od 1. oktobra do 31. maja. (8 punih meseci)

Tokom trajanja kursa mesečnu članarinu je potrebno plaćati:

-Za instruktore 7000 rsd mesečno

-Za rekreativce 4000 rsd mesečno.

Cena pokriva sve, dakle kompletnu nastavu, štampanu i e-literaturu.