Žolt Nemeth

Osnivač Yoga centra Subotica,  Žolt Nemeth, od 2004-te godine se bavi jogom. On je licencirani joga majstor sa preko 4000 podučavanih časova, priznat od prvog Indijskog Joga saveza(YAI) koji je do danas prerastao u medjunarodni savez i kontroliše kvalitet joga škola i učitelja.

Sa diplomama priznatim kod najvećih medjunarodnih Yoga alijansi (Yoga Alliance, Yoga Alliance International, International Yoga Federation, Europe Yoga Alliance ), Joga Saveza Srbije i kod nadležnih državnih organa Saveza za rekreaciju i Fitnes Srbije.

Bavljenje jogom je počeo u  Subotici kod Leontijević Milovana gde se upoznao sa osnovama Iyengar joge. U međuvremenu je počeo dopunjavati svoje znanje iz Iyengarove knjige i kasnije sam nastavio izučavanje joge, vežbanje i učenje. Iyengarovu joga školu je osetio previše disciplinovanom i osećajno siromašnom pa je posetio Satyanandin Ashram u Grčkoj 2006. godine gde se upoznao sa Biharskom joga školom koje je osnivač Satyananda ,Sivanandin učenik.

Iste godine osetio je da ima dovoljno iskustva koja bi mogao podeliti, pa je počao držati joga časove. U međuvremenu se upoznao sa raznim joga školama ( Yoga Centar Beograd, Vidya yoga škola, Purnam&selfness yoga škola, Art of living, joga u svakodnevnom životu, vipassana kurs) i stekao razne sertifikate i članstva kod svetskih joga alijansi, a što je mnogo važnije – dragoceno znanje. Uz duboko poštovanje i zahvalnost svim učiteljima i onih čije knjige je proučavao, prolazio je od učitelja do učitelja, dok najzad nije pronašao svog unutrašnjeg učitelja koji je učitelj svih učitelja.

I zato se njegovo učenje bazira upravo na trudu upoznavanja polaznika sa njihovim unutrašnjim učiteljem koji je učitelj sviju nas. Neguje sopstveni stil, u kojem je sačuvana tradicionalna Yoga uz otvorenost ka modernom, sa velikim akcentom na značaju intenzivnog prisustva. Objedinjena disciplina sa ljubavlju i nežnošću, koja teži usaglašavanju sa zakonima univerzuma (Dharme), odnosno Božjom voljom.

Rođen 1976 godine u Subotici, živi sa porodicom na Kelebiji. Drži joga časove, predavanja na temu joge i obuku za joga Instruktora u Yoga Centru Subotica .