Ovaj kurs je namenjen za one koji žele da postanu joga instruktor sa dovoljno iskustva za rad, kao i za one koji samo jednostavno žele da upoznaju jogu i sebe dublje.

Nastava je na srpskom jeziku, sa mogućnšću sa prevodom na mađarski tđ. polaganje je moguće i na mađarskom jeziku.

Po uspešnom završetku kursa stekne se:
medjunarodna priznata diploma i pravo na legalan rad u zemlji i inostranstvu kao joga instruktor, da se podučava hatha joga na početnom, srednjem i naprednom nivou svakome kao i deci raznih uzrasta, starijim osobama, osobama sa raznim psihofizičkim poremećajima i trudnicama.

Osim toga znaće da vodi časove vinjasa flow joge, power joge, restorativne joge i meditaciju.
Nadalje pored sticanja ovih sposobnosti koja je u stvari jedna struka sa kojom se može ostvariti zarada, svaki polaznik prolazi kroz ozbiljnu samo analizu -samoupoznavanje i pročišćavanje oslobadjajući se od raznih slabosti i stečući nove vrline probudjujući latentne sposobnosti, što je još vrednije, i zato je kurs koristan i za one koji ne planiraju voditi časove joge zasad ali imaju potrebu da znaju raditi jogu potpuno samostalno i da rade na sebi. Prijava je u toku.

Kurs vodi:

Žolt Nemeth, Yoga majstor, član YAI i IYF

Predmeti na kursu

-ukupno 260 sati (minimum 130 kontakt sati)
-tehnike (ukupno 140 sati sa minimum 70 kontakt sati) teorija i praksa
vežbanje joga tehnike (asane, pranayame, mudre, bandhe, meditacije)
-anatomija, fiziologija i patologija (ukupno 20 sati 10 kontakt sati)
Fizička anatomija i fiziologija, i astralna/energetska/suptilna anatomija i fiziologija, najčešći fizički i psihički poremećaji
-joga filozofija, psihologija i etika (ukupno 50 sati sa 25 kontakt sati)
-metoda sprovođenja joga nastave, pedagogija (ukupno 50 sati sa 25 kontakt sati) teorije i praksa demonstracije, posmatranje, asistencije,korekcije, instrukcije, načini podučavanja, kvaliteti učitelja, procesi usvajanja gradiva.
Pod kontakt časovima podrazumevamo lično prisustvo na časovima učitelja.

Dakle praktično obavezno je lično prisustvovanje na min. 50% nastave svakog predmeta (propuštene časovi se mogu pogledati onlajn, pošto svako predavanje snimamo), mada prisustvo poželjno je na što više časova, pošto imamo puno praktične nastave jer uvereni smo da se joga  ne može naučiti samo slušajući, čitajući i gledajući.Da bi kvalitetno ovladali ovom veštinom ,potrebno je što više vežbati  to što smo čuli,pročitali ili videli . Veoma je bitno da se vežba  pod stručnim nadzorom kod usvajanja osnova,da bi se izbegle moguće povrede i uzaludno trošenje vremena sa nekvalitetnim i neplodnim radom, ili čak podučavanje drugih na pogrešan način.

Predavanja su svake subote tokom kursa od 15h do 20h u objektu Yoga Centra Subotica  (oni kojima nije važno diploma i ne žele da vode joga časove, mogu dolaziti i od 17h)

Kurs traje svake godine od 1. oktobra do 31. maja. (8 punih meseci)

Tokom trajanja kursa se uplaćuje unapred za svaki mesec mesečna članarina od 7.000,00 RSD, dakle praktično cena kursa je 56.00,00 RSD na 8 rate.

Cena pokriva sve, dakle kompletnu nastavu, štampanu i e-literaturu i učestvovanje na  javnim joga časovima drugih instruktora koja se održavaju u Yoga Centru Subotica  od 01. Oktobra do 31. Maja (ako je članarina plaćena za određeni mesec).